• 040-2263 600

  • ‭+31 6 47 24 18 94‬

Support

Support2022-04-28T10:34:36+00:00

FAQ

Als je geen sms-functie in uw account ziet, betekent dit dat je geen SMS Credits hebt in Adscale. Wil je graag een SMS credits? Ga naar https://adscale.com/pricing/ en kies een SMS abonnement, dit kun je vervolgens sturen naar support@adscale.net. Wij zorgen ervoor dat jouw abonnement wordt gestart, waarna je kunt beginnen met je SMS campagnes.

Let op, dit is alleen voor oude klanten.

Het is niet mogelijk om bestaande campagnes in Adscale te koppelen. Adscale maakt zelf nieuwe campagnes, Adsets en advertenties aan in je Google Ads account.

Is er te veel dagelijkse budget uitgegeven? Dit kan verschillende oorzaken zijn waardoor dit gebeurd.

Dit gebeurd in het meeste gevallen als je je budget op maandbudget hebt gezet in het midden of laatste van de maand. Omdat het systeem dan meer budget heeft om uittegeven. Verander bij een hoge uitgaven pertroon je budget naar een dagbudget en wijzig je budget naar een maand budget op de 1ste van de maand.

Bij een maandelijkse budget gaat het systeem beter optimaliseren, hij houd dan rekening mee met goede en slechte dagen om in de markt te zijn.

Is er te veel dagbudget uitgegeven? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom dit gebeurt.

In de meeste gevallen gebeurt dit wanneer je een budget op maandelijks hebt ingesteld in het midden of het laatste dagen van de maand. Want dan heeft het systeem meer budget om uit te geven. Als je een hoog uitgavenpatroon hebt, verander dan je budget naar een dagelijks budget. Verander je budget terug naar een maandelijks budget op de 1e van de maand.

Met een maandelijks budget zal het systeem beter optimaliseren, het zal rekening houden met goede en slechte dagen om in de markt te zijn.

Ben je net begonnen? Dan heeft het systeem tijd nodig om ieder advertentie uit te testen. Zet een ruime budget van 5 euro per audience/ad om te verzorgen dat je advertentie loopt.

Mocht je twee advertenties hebben in dezelfde audience, dan kiest Facebook zelf met welke hij gaat adverteren. Als je een advertentie in een Master Ad set meer kans wilt geven, een advertentie uitzetten (in Homepage Ads of Products Ads). Controleer je Facebook account om er zeker van te zijn dat alles werkt via LINK:

De status van Learning Limited treedt op wanneer er niet genoeg Events op je Pixel zijn geweest. Events kunnen onder andere bestaan uit Views, Add to Card of Purchases.

Met te weinig Events kan Facebook de doelgroep niet goed bepalen. Om ervoor te zorgen dat FB weer gaat leren->active status, zou je de Audience kunnen vergroten door een bredere doelgroep te nemen of een hoger budget in te stellen.

De Learning Limited zal verdwijnen als er meer data is.

Voor Google kan een hoge CPC ontstaan als er veel concurrentie is op de keywords en wanneer er gebruik wordt gemaakt van Generieke keywords. Zorg er dan voor dat je gebruik maakt van Long terms keywords. Dit zijn langere en unieke keywords die in de meeste gevallen goedkoper zijn. In Adscale kun je zelf Keywords aanpassen als de CPC te hoog is.

Voor Facebook geldt dit anders, een te hoge CPC treedt op als je advertentie wel wordt getoond maar er niet of nauwelijks op wordt geklikt. Zorg ervoor dat je de juiste doelgroep hebt gekozen, dat je advertentie er goed uitziet en aansluit aan je doelgroep. Je wilt immers klanten benaderen met een mooie advertentie en een duidelijke bericht.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om zelf je pixel te veranderen. Mocht je een pixel willen wijzigen in Adscale, neem dan contact op met support@adscale.net

De aanvraag en wijziging kan 1 tot 3 dagen duren.

Op dit moment is het nog niet mogelijk om zelf je Facebook account te wijzigen. Mocht je een Facebook Account  willen wijzigen in Adscale, neem dan contact op met support@adscale.net. Wij zullen de FB verbinding resetten zodat je een nieuwe Facebook BM/Ad Account/Pagina kunt aansluiten.

De wijziging kan 1 tot 3 dagen duren.

Mocht je invoices missen in Adscale, neem dan contact op met de support team via support@adscale.net

Het kan zijn dat de accounts niet zijn gesynchroniseerd waardoor de invoices niet zichtbaar zijn.

Als je wilt stoppen met Adscale, controleer of dat je campaigns hebt uitgezet. Daarna hoef je alleen de Adscale plugin te verwijderen van je webshop. 

Als je een plan hebt geselecteerd in Adscale, en je bent over het budget gegaan dan zal Adscale het volgende gaan berekenen:

Voorbeeld bij een Adscale plan $ 2000,-

Als je over de $2000 maandelijkse uitgaven bent gegaan dan zal Adscale $0.125 in rekening brengen voor elke $1 extra advertentie budget dat je uitgeeft.

Dit betekend als je 300 dollar over het budget heen gaat dat de extra adscale fee dan 37,50 dollar is (300×0,125).

Als je minder dan $2000 uitgeeft wordt je dezelfde prijs in rekening gebracht. Als je de plan wilt wijzigen, kun je dit doen via de Billing dashboard. Voor oude klanten kunnen een mail sturen naar support@adscale.net

Je kunt de Adscale prijzen zien op: https://adscale.com/pricing/

Learning Center

Bekijk de video’s, informatie en updates over Adscale software die we hier verzameld hebben om een beter begrip te krijgen van hoe je het beste met Adscale kunt werken.