De top 15 prijs monitoring tools voor E-Commerce in 2022

E-commerce prijs monitoring software is een technologie die handelaren en bedrijven in staat stelt om concurrerende prijswijzigingen in de gaten te houden. Het stelt je in staat om actuele informatie te krijgen over de inputkosten van jouw rivalen, aanbiedingen, voorraadniveaus en andere details die je kunt gebruiken om jouw prijsstrategie aan te passen. Deze software kan een grote hulp zijn bij het monitoren van de prijsstrategie van jouw bedrijf, waarbij prijzen over verschillende kanalen worden geanalyseerd. Deze uitgebreide tool onderzoekt prijswijzigingen in e-commerce winkels, markten, en andere sites.

Het opstellen van een sterk prijsstelling plan voor jouw bnedrijf is een van de belangrijkste doelen van e-commerce prijsbewaking instrumenten. Dit houdt in dat je in staat moet zijn om prijzen vast te stellen die inspelen op het huidige marktscenario en tegelijkertijd eerlijk zijn ten opzichte van de goederen van jouw concurrenten. AdScale geeft je de beste 15 prijscontrole-instrumenten voor e-commerce om je te helpen bij het kiezen van de beste optie.

Hoe helpt prijs monitoring bij e-commerce?

De marktprijzen worden bepaald door de concurrentie, want hoe meer vraag er naar een product is, hoe meer de koper zal uitgeven en hoe meer geld een bedrijf zal verdienen. De sleutel tot de groei van jouw e-commerce bedrijf is om jouw concurrentie te overtreffen, en een manier om dit te doen is om te kijken naar de prijzen die zij in rekening brengen. Daarnaast moeten bedrijven een scherp oog houden op de prijsstrategieën van hun rivalen bij het bepalen van de prijzen om een concurrentievoordeel te creëren. 

Zelfs een middelgroot online bedrijf zal moeite hebben om het tempo van alle prijzen van zijn concurrenten over een breed scala van producten bij te houden. Dit is waar e-commerce prijscontrole tools tot hun recht komen. Zonder rekening te houden met de andere functies van de software, stelt het je in staat om te evalueren in welke mate jouw goederen concurreren en hoe prijsgerelateerde activiteiten van concurrenten jouw inkomsten beïnvloeden.

Het beste prijs bewakingsplan voor de detailhandel moet aan drie belangrijke punten voldoen:

Als het gaat om prijs monitoring, moet je in staat zijn om nuttige informatie te krijgen wanneer je die nodig hebt.

De gegevens die u via prijs monitoring verkrijgt, moeten nauwkeurig en betrouwbaar zijn.

Stel doelen voor hoe je wil dat prijs monitoring zich vertaalt in extra marktaandeel, omzet, of andere belangrijke bedrijfsresultaten.

Wat zijn de Top 15 Prijs monitoring Tools?

Elke e-commerce prijs monitoring tool kan prijsvariaties tussen rivalen in real time monitoren, en het presenteren van deze informatie aan je op een manier die eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen is zou een belangrijke functie moeten zijn. Het moet ook in staat zijn om de voorraadbewegingen van concurrenten bij te houden, producten die in- en out-of-stock zijn en de vraag naar producten. De beste oplossing voor prijscontrole moet geavanceerde matching-mogelijkheden hebben met een hoge nauwkeurigheidsgraad voor een exacte product- en prijsvergelijking.

Price2Spy

Price2Spy is een e-commerce prijs monitoring tool voor kleine en grote online retailers. Het systeem bevat mogelijkheden voor het volgen, monitoren en analyseren van rivaliserende prijzen. Het platform biedt de volgende diensten aan:

toegang tot prijsinformatie, alsmede een verscheidenheid aan rapportage opties voor gegevensanalyse

mogelijkheden om gegevens in te zien over hoe de prijsstelling van elke concurrent in de loop der tijd is veranderd

toegang tot de meest actuele prijs- en voorraadwijzigingen

toegang tot dagelijkse berichten over prijsaanpassingen die rechtstreeks naar uw mailbox worden gestuurd.

De prijs monitoring tool werkt met verschillende e-commerce platforms, waaronder Shopify, Magento, BigCommerce, enz. Het heeft een verscheidenheid aan prijs keuzes, afhankelijk van het aantal ‘Product URLs’ die moeten worden gevolgd in een account en de functies die de klant wil.

Minderest

Minderest is geweldig voor degenen die een concurrentie-analyse willen doen, vooral bij het vergelijken van hun artikelen en prijzen met die op Amazon, eBay, en Google Shopping. Minderest geeft je de mogelijkheid om jouw concurrenten te beoordelen en bij te houden van hun prijzen, aanbiedingen, promoties, en items in het algemeen. Het platform biedt de volgende diensten:

het volgen van de concurrentie en hun verschillende prijzen, promoties;

het onderzoeken van de essentiële artikelen die met de uwe concurreren;

het beheren van vele winkels tegelijk;

uitgebreid prijsonderzoek;

optimalisatie van strategieën en prijsstelling;

winstanalyse.

Omdat Minderest een van de weinige e-commerce prijsbewaking oplossingen is die je gratis kunt uitproberen, kun je testen hoe de software werkt en of deze al dan niet aan jouw commerciële behoeften voldoet.

Prisync

Prisync helpt je om jouw omzet en winstmarges te verhogen door de prijzen en strategieën van jouw concurrenten te onthullen. Alle door jou opgegeven prijzen van rivaliserende producten en relevante voorraadgegevens worden door deze prijs opsporing software voor concurrenten verzameld in één eenvoudig te gebruiken dashboard. Het platform biedt de volgende diensten:

geen noodzaak voor interactie of gespecialiseerde configuratie;

toegang tot actuele prijsgegevens uit de markt;

automatisch jouw prijsstelling aanpassen in antwoord op de concurrentie en jouw winstmarges verhogen;

talrijke rapportagemogelijkheden om de algemene prijs prestaties of de analyses op merk- en categorieniveau te volgen.

Deze tool staat hoog aangeschreven, en een van de belangrijkste voordelen is de 24/7 klantenondersteuning. 

Omnia Retail

Omnia Retail geeft retailers de kracht om hun prijsstelling te automatiseren, inzicht te krijgen in hoeveel ze winstgevend kunnen groeien met deze automatisering, en nog veel meer. De enterprise-ready software maakt het eenvoudig voor teams om prijzen te beheren zonder de noodzaak van IT. Het platform biedt de volgende diensten:

elk product in jouw selectie wordt gevolgd, en je krijgt meerdere dagelijkse updates;

gegevens over concurrerende prijzen en markttendensen zijn onmiddellijk beschikbaar;

prijs regelingen kunnen met volledige flexibiliteit en vrijheid worden geïmplementeerd;

end-to-end automatisering;

marktkennis combineren met gegevens van binnen het bedrijf.

Met behulp van de belangrijkste aspecten van dit project, kunnen gebruikers elke week tot wel tien uur vervelend handwerk besparen. Met Omnia Retail bent u in staat om uw klanten de beste prijzen en marketing aanbiedingen te bieden en deze voortdurend bij te werken.

Skuuudle

Skuuudle is een instrument voor het volgen van de prijzen van e-commerce concurrenten waarmee klanten de prijzen van concurrenten op zowel binnenlandse als buitenlandse markten kunnen bestuderen en volgen, zodat zij hun product tarieven kunnen aanpassen als reactie op marktontwikkelingen. Het platform biedt de volgende diensten aan:

naleving beheer;

kostenanalyse;

catalogus van producten; 

promotiebeheer; 

trendanalyse;

analytische visualisatie; 

intelligentie voor het bedrijfsleven. 

Skuuudle biedt prijsmonitor gegevens, competitive intelligence en adviesdiensten aan bedrijven van elke omvang, van Fortune 500-bedrijven tot kleine ondernemingen.

Repricer

Repricer is een multichannel repricing systeem dat gebruik maakt van regels en algoritmes om de prijs van merchandise in real time aan te passen, waardoor bedrijven hun inkomsten kunnen optimaliseren en tegelijkertijd de arbeidskosten kunnen verlagen. Het platform biedt de volgende diensten:

een 360-graden perspectief op jouw verkoopprestaties, zodat je gegarandeerd nooit met verlies verkoopt;

flexibiliteit om jouw tarieven automatisch aan te passen op basis van deze en honderden andere criteria;

onderzoek je het aandeel van jouw artikelen dat overlapt met die van jouw concurrenten.

Repricer is een hulpmiddel om de prijzen van e-commerce concurrenten in de gaten te houden, dat ook jouw winstmarges verhoogt door jouw prijzen naar boven bij te stellen wanneer het concurrentieklimaat dat toelaat, en ervoor zorgt dat je tegen de hoogst haalbare prijs verkoopt.

Skulogy

Skulogy houdt de prijzen van de concurrenten in het oog door gebruik te maken van de zoekinstrumenten van de websites om naar identieke artikelen te zoeken. Het platform biedt de volgende diensten aan:

prijs- en voorraadtelling;

e-mail of SMS-waarschuwingen;

de mogelijkheid om zelf dingen op te zoeken;

herprijzing gebeurt automatisch via een API;

gegevens import en -export schatting van de verkoop van rivalen.

Skulogy prijsniveaus komen met een 14-daagse gratis proefperiode. De kosten worden bepaald door het aantal product-URL’s dat je wilt volgen.

Listinguish

Listinguish houdt jouw concurrentie in de gaten en helpt je om jouw goederen voor het meeste geld te verkopen. Het biedt het volgen en optimaliseren van prijzen, zodat je op de hoogte kunt blijven van ontwikkelingen en trends in de prijzen van jouw rivalen, terwijl je ook jouw inkomsten kunt verhogen. Dit platform heeft API-toegang en connectors waarmee je gegevens kunt verkrijgen en goederen kunt toevoegen van alle platforms die je gebruikt. De voordelen die het platform biedt zijn onder andere: 

het vaststellen van de laagste en de hoogste prijs voor jouw goederen;

na te gaan of uw artikelen vergelijkbaar zijn met die van jouw rivalen; 

te weten komen hoeveel rivalen er zijn op een marktplaats of op een e-commercesite;

prijsaanpassingen, verkoopinformatie en productlijsten kunnen allemaal worden gedownload als spreadsheets;

het volgen van zoveel goederen als je wil zonder enige e-commerce of marktplaats beperkingen.

Listinguish is een schaalbare en betrouwbare oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen, zodat je je kunt richten op het opbouwen van jouw e-commerce bedrijf. Bekijk de oorsprong van de prijzen van een product om te zien hoe de prijs ervan is veranderd en hoeveel het in het verleden heeft verkocht. 

Leaflet.js

Leaflet.js is de populairste open-source JavaScript-bibliotheek voor het aanbieden van mobielvriendelijke interactieve kaarten. Met een eenvoudige, gebruiksvriendelijke interface is het de perfecte oplossing voor al jouw behoeften op het gebied van gegevensbeheer. Het werkt goed direct uit de doos op alle belangrijke platforms en apparaten. Het platform biedt de volgende diensten:

maatwerk;

verschillende visuele kenmerken;

mobiele ondersteuning;

lichtgewicht;

kaartbediening.

Deze e-commerce procesbewaker biedt een groot aantal extensies, een prachtige, schone en goed gedocumenteerde API, en een eenvoudige, leesbare broncode die een genot is om te gebruiken.

Competera

Competera helpt handelaren bij het bepalen en handhaven van de juiste prijsstelling. Om strategische belangen te verwezenlijken, zoals margegroei of productiviteitsverbetering, combineert het concurrentiegegevens, op regels gebaseerde motoren en op de vraag gebaseerde motoren. Het platform biedt de volgende diensten aan:

vraag, cross-impact van artikelen en meer dan 20 kosten- en niet-prijselementen sturen op elasticiteit gebaseerde compensatiewaarden;

een prijsstelling die consistent, snel en aanpasbaar is, met goed gedefinieerde procedures en een zichtbare oorzaak-en-gevolganalyse van elke prijsaanpassing;

hoogwaardige productverbetering matching en information scraping voor elk gebied, elke denominatie en elke taal.

Competera heeft drie hoofdonderdelen die samen of afzonderlijk kunnen worden gebruikt. De prijs van het platform wordt bepaald door het aantal beheerde SKU’s, de installatieschijf en de productconfiguratie.

Pricestack

Nog een e-commerce prijs monitoring tool is Pricestack. Deze tool is geschikt voor retailers in het middensegment als het gaat om prijs monitoring. Het kan precies voorspellen wat de hoogste opbrengst of meest succesvolle prijs is voor elk van uw items met behulp van hun machine learning technieken en al jouw winkel statistieken. Het platform biedt de volgende diensten:

werving oplossingen;

prijs testende metriek;

integraties.

Pricestack stelt je in staat om jouw prijzen te optimaliseren, betere service te verlenen aan jouw klanten en in te spelen op veranderende marktomstandigheden. Het is de meest effectieve manier om de vraag, de voorraden en het verlaten van winkelwagentjes te beheersen.

Qualtrix XM

Qualtrics XM is bedoeld voor experience management dat excellente klant-, product-, marketing-, en personeel ervaringen belooft. Het platform biedt de volgende diensten:

iedereen kan vragenlijsten ontwerpen met behulp van de “drag and drop”-functionaliteit;

maakt een grote mate van maatwerk mogelijk

maakt integratie met diverse oplossingen van derden mogelijk

wijzigingen kunnen in real time worden aangebracht tijdens live enquêtes.

Het verkrijgen van input van consumenten, werknemers, verkopers en partners is het eerste element in de ontwikkeling. Verborgen ideeën worden vervolgens gevonden en doorgestuurd naar de personen die het meest gekwalificeerd zijn om op basis van de nieuwe kennis te handelen met behulp van machine learning en kunstmatige intelligentie.

pricelabs 

PriceLabs is een webgebaseerde e-commerce prijscontrole-tool voor vakantie- en kortetermijnverhuur die met een verscheidenheid van PMSs verbindt. Vakantie Verhuurders kunnen hun inkomsten verhogen en tijd besparen door gebruik te maken van een datagestuurde strategie, geautomatiseerde regels en aanpassingen om prijzen en verblijfs beperkingen te controleren. Het platform biedt de volgende diensten:

interactieve prijzen;

prijsbeslissingen;

suggesties;

winstgroei; 

horeca.

Het PriceLabs dashboard wordt gemonitord door middel van markttrends op Airbnb en Booking.com en genereert prijsvoorstellen voor uw korte termijn verhuur. Het programma onderzoekt hoe de vraag verandert in de tijd, welke dagen of seizoenen populairder zijn, en houdt rekening met een verscheidenheid aan variabelen om vastgoedeigenaren en exploitanten te helpen bij het optimaliseren van hun prijs aanpak.

Dealavo

Prijsmonitoring tool Dealavo is een goede keuze voor bedrijven en e-commerce bedrijven die bedrijfsgegevens van e-commerce verkooppunten willen combineren met investeringsadvies om kansen te ontwikkelen voor online prijsstelling, promoties en distributie. Het platform biedt de volgende diensten:

het volgen van de prijzen van concurrenten;

dynamische prijsstelling;

analyse van marktgegevens;

prijsanalyse.

Conclusie

Het geheim van succes in webshop ondernemingen is het hebben van een goed prijsplan en een goed begrip van de markt. Je kunt zich meer richten op andere even vitale bedrijfsactiviteiten zodra je aan de slag gaat met deze prijs monitoring tools. Ze helpen je om de activiteit in de sector van jouw bedrijf te begrijpen en stellen je in staat om jouw e-commerce marketing strategie te optimaliseren om de verkoop te stimuleren door middel van aanbiedingen en kortingen wanneer de marktdynamiek in de lift zit.

FAQ 

Wat is sociale commercie

Ze omvatten klantenbeoordelingen, aanbevelingen van klanten, forums, website-optimalisatie, en het opzetten van advertenties.

Wat zijn de laatste trends in de ecommerce? 

Goede publiciteit;

Marketing die geautomatiseerd is geworden;

Het gebruik van AI in reclame;

Uitbreiding van de handel door deze toe te voegen aan mobiele apparaten;

Virtual reality voor producten op sites;

Toevoeging van voice search.

wat is de belangrijkste innovatie in e-commerce

Chatbots zullen de voorhoede vormen van e-commerce trends. 45% van de mensen vindt deze aanvulling zeer behulpzaam en handig.

Welke andere trends zijn er in e-commerce marketing 

Naast de mainstream-trends zijn er ook zaken als lokale voorraadreclame, nichemarkten, verticale markten, en retargeting.

is het legaal om marktprijzen te volgen 

In de Verenigde Staten is het, in tegenstelling tot de EU en de meeste andere landen in de wereld, volkomen legitiem prijzen op de markt te brengen.

Published On: March 24th, 2022 / Categories: Uncategorized /

Subscribe To Receive The Latest News

Curabitur ac leo nunc. Vestibulum et mauris vel ante finibus maximus.

Add notice about your Privacy Policy here.