Kunstmatige intelligentie in reclame

De komst van reclame met kunstmatige intelligentie heeft het voor marketeers gemakkelijker gemaakt om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Dankzij AI in e-commerce hebben productaanbevelingen die met AI in gerichte reclame zijn gemaakt, een aanzienlijke transformatie ondergaan en spelen ze nu een belangrijke rol bij online winkelen. Het werkt met enorme, bijgewerkte datasets en voorspelt producten die de gebruiker, misschien, als volgende wil zien.

In het ideale geval zijn er veel minder advertenties op het internet die de gebruiker achtervolgen door hem een product te tonen dat hij niet wil kopen. Maar wat als de scopes in kunstmatige intelligentie reclame zijn aan het begin van de ontwikkeling, maar binnenkort online reclame machine learning zal creëren nieuwe advertenties: hyper-relevante, volledig relevant voor de context, en, bijgevolg, van grote invloed op de beslissingen van gebruikers?

Maar voordat we vooruit kijken, laten we eens kijken naar hoe AI-technologieën gerichte reclame veranderen en hoe ver we al zijn.

Reclame-aanpassing zal in staat zijn om elk van uw zakelijke problemen op te lossen. 

In onze blog, vindt je vele antwoorden op jouw vragen en zal in staat zijn om elk van jouw zakelijke problemen op te lossen. 

 

AI gericht adverteren in E-commerce

Na een zorgvuldige analyse van de statistieken van verschillende gegevens, benadrukken we de belangrijkste voordelen van het gebruik van AI in de eСommerce.

 AI gerichte reclame heeft de volgende voordelen:

 

Grondige gegevens analyse.

Door het verzamelen van een grote hoeveelheid informatie over een gebruiker, begint AI met het tonen van de meest relevante en nuttige gerichte reclame op het moment aan die persoon.

 

Pop-up meldingen.

Het gebruik van AI voor pushmeldingen kan nuttig zijn voor veel potentiële klanten door op het juiste moment meldingen te sturen.

 AI gebruikt in e-commerce speelt ook een belangrijke rol bij het herkennen van een plotselinge toename of stopzetting van het verkeer op de site. Dit maakt het mogelijk om de werking van het netwerk te garanderen zonder storingen of om het netwerk te debuggen als er al een onaangename situatie is ontstaan.

 

AI-gestuurde contentcreatie 

Elk bericht dat door AI wordt gecreëerd, is bedoeld om te worden gelezen alsof het door een mens is geschreven. Het begrijpen van de gegevens en de schrijfstijl is afhankelijk van de regels en formats die door uw bedrijf zijn ingesteld om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de behoeften van uw publiek. Naast contentcreatie kunnen door AI aangedreven marketingtools frisse social media-inhoud bieden waarmee uw merk volgers eerder geneigd zijn tot interactie.

 Hoewel boeken of rapporten die volledig met kunstmatige intelligentie zijn geschreven nog steeds ongebruikelijk zijn, kun je AI-tools gebruiken om automatisch e-mail contact, gepersonaliseerde rapporten of berichten te genereren en de inhoud van sociale-media posts bij te houden.

 

Chatbots en contentcreatie

Dankzij AI helpen slimme chatbots om gepersonaliseerde content beter te creëren dan reguliere medewerkers. Deze bots hebben toegang tot een enorme hoeveelheid informatie van gebruikers.Ze kunnen ook locatie-specifieke queries bedenken en zo gedragspatronen detecteren, terugkerende problemen identificeren en voorspellen waar een site complex is voor een bepaalde gebruiker. Hierdoor zijn ze vaak deskundiger dan welke klantenservicemedewerker dan ook.

 

Intelligent beheer van e-mail content

Vaak zijn marketing teams uren bezig met het schrijven en plannen van wekelijkse e-mails voor meerdere klantsegmenten. Zelfs met slimme segmentatie van abonnees zul je niet in staat zijn om gepersonaliseerde e-mail nieuwsbrieven te leveren aan elke persoon. Uit onderzoek is echter gebleken dat 80% van de marketeers gepersonaliseerde content effectiever vindt dan “niet-gepersonaliseerde” content. Dit is waar AI in het spel komt. Algoritmes kunnen informatie weergeven over de gebruikerservaring op een site en gegevens over het bekijken van e-mails, waardoor inzicht wordt verkregen in alle interacties met jouw content. Met die kennis kan het algoritme content definiëren om gepersonaliseerde e-mails te maken.

 

Dynamische e-mailmarketing kan gebaseerd zijn op:

 

Eerdere interactie op de site;

Eerder gelezen blogartikelen en bekeken inhoud

Tijd doorgebracht op de pagina;

De bucket list;

De meest populaire inhoud op vandaag;

Interesses van soortgelijke klanten;

Eerdere interacties met de mailinglijst van jouw bedrijf.

Met kunstmatige intelligentie kun je je e-mails met diepgaande persoonlijke inhoud naar elke klant sturen. Door leespatronen en onderwerpen die de gebruiker interesseren te analyseren en vervolgens voor de gebruiker relevante inhoud aan te bevelen, kan AI in e-mail marketing strategieën de drijvende kracht achter betrokkenheid zijn.

 

Niet alle AI-systemen kunnen leren van feedback van gebruikers. Let bij het evalueren van tools op deze eigenschap.

 

De voordelen van AI in gerichte reclame

 

AI speelt in feite een cruciale functie, dus laten we eens kijken naar nog een paar voordelen van AI in e-commerce.

 

Churn-voorspellingen en bezoekers betrokkenheid

Tools op dit gebied verzamelen gegevens, creëren analytische modellen, en verkennen die modellen met echte bezoekers. Deze gegevens bepalen op welk churn-pad de klant zich bevindt.

Het is moeilijker om de aandacht te trekken van mensen die na de aankoop van een product gestopt zijn met de interactie met het merk, dan van mensen die lang klant blijven.

Omdat churn voorspellingen voor elk bedrijf en elk product uniek zijn, moeten machine learning-algoritmen voor u op maat worden gemaakt, zodat u vanuit het niets de kennis krijgt die u nodig hebt. Met deze gegevens zult u waardevolle content kunnen creëren die wordt gestuurd naar degenen die hun interesse in het merk zijn beginnen te verliezen.

 

AI-inzichten in shoppers

 Het kost mensen veel tijd om getallen om te zetten in conclusies over gedragspatronen van klanten, maar AI kan dit in enkele minuten doen. AI-technologieën projecteren een beeld van de perfecte klant met een heleboel informatie, zoals: 

geolocatie gerelateerde gebeurtenissen;

interactie op de site;

verwijzing bronnen;

psychografische factoren;

koopgedrag;

eerdere ervaring met het bedrijf.

De komst van kunstmatige intelligentie reclame maakt deze taak veel gemakkelijker. Door AI in e-commerce hebben AI-aangedreven productaanbevelingen in gerichte reclame een belangrijke transformatie ondergaan en spelen ze nu een belangrijke rol bij online winkelen.  

 

FAQ:

Waarom is kunstmatige intelligentie de toekomst van reclame?

AI wordt gebruikt in:

Reclame 

Het selecteren van een doelgroep

Het analyseren van de behoeften van de klant, 

Het verwerken van een enorme hoeveelheid gegevens, 

Het creëren van chatbots 

Het verbeteren van algoritmen. 

In de toekomst mogen we dus meer innovatieve oplossingen verwachten die de taak van marketeers verder zullen vereenvoudigen en een grotere impact zullen hebben op klanten.

 

Hoe beïnvloedt AI reclame?

AI voert een aantal complexe maar zeer nuttige functies uit, zoals:

Het sturen van gepersonaliseerde suggesties naar mensen

Rekening houdend met hun behoeften op dat moment. 

Met behulp van AI kun je het gecreëerde klantenbestand gericht benaderen voor herhaalde interactie met het bedrijf.

 

Hoeveel e-commerce marketeers gebruiken AI in hun werk?

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 60% van de bedrijven, AI gebruikt om advertenties te maken.

 

Hoe zal AI volgend jaar in de reclame worden toegepast?

AI zal de volgende taken op zich nemen: 

Analyse van bedrijfsstatistieken

Met inbegrip van marketing, 

Overweging van analytische prognoses voor de nabije toekomst, 

Zal zich concentreren op het gebied van datatransmissie.

Published On: December 16th, 2021 / Categories: Uncategorized /

Subscribe To Receive The Latest News

Curabitur ac leo nunc. Vestibulum et mauris vel ante finibus maximus.

Add notice about your Privacy Policy here.